Gitarrfantom och Youtube-fenomen till Jönköping

Med miljontals klick på Youtube har den engelska gatumusikanten Jack Broadbent snabbt blivit den stora snackisen på Facebook och andra sociala medier.

Filmerna från olika städer med medryckande bluesigt sväng och med Jack´s unika teknik (inte många spelar gitarr med en fickplunta!) har spridit glädje till inte bara förbipasserande utan även till miljontals tittare (över 25 miljoner när vi kollade senast!) över hela världen. Den 25 november kommer han för första gången till Sverige för att spela i Jönköping!

– Vi såg klippen och bestämde oss direkt för att försöka få hit honom, säger Staffan Hagberg från arrangörsföreningen Lellelörda.

– I takt med att filmklippen sprids över världen ökar också bokningstrycket på honom, men vi lyckades med Jacks hjälp hitta en lucka…

Den 25 november gör därför Jack Broadbent sin första spelning i Sverige – i Jönköping, på Lellelörda som arrangeras på Hotell John Bauers musikställe OrkEster.

Engelsmannen Jack Broadbent är kanske mest känd som fenomenal gatumusikant men gör även traditionella gigs som huvudartist eller som förband till mer kända artister.

Han har dessutom släppt ett antal CD med eget material som fått bra recensioner i den europeiska musikpressen.

 

fakta

Jack Broadbent, Lellelörda, Hotell John Bauer, Jönköping 25 nov kl 19.30

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.