MOA – Från torparunge till slagfärdig författare

Moa Martinsson är en av våra mest lästa arbetarförfattare. 

Hennes liv från torparunge till slagfärdig och erkänd författare, via ett stormigt äktenskap med nobelpristagaren Harry Martinsson, gestaltas med svärta och humor i Spira nästa vecka.

På onsdag gästspelar Lisbeth Johansson och Carita Jonsson i Spiras After Work-serie med MOA – en gripande och musikalisk föreställning om en av våra mest lästa arbetarförfattare, Moa Martinson.

Humor
Med tvära kast mellan svärta och humor gestaltar de Moas liv till ackompanjemang av Carita Jonssons nyskrivna musik. Publiken får följa Moa Martinsons liv från oäkta född torparunge till erkänd författare.

Vi får förundras över hennes mod och rättframhet, skratta åt hennes slagfärdigheter, höra om det stormiga äktenskapet med Harry Martinson samt få en inblick i hur hon lyckades debutera som författare vid 43 års ålder.

fakta

Texterna är av Moa Martinsson, för regi och manusbearbetning står Maria Hörnelius. Lisbeth Johansson har skådespelat i mer än 30 år och gjort många dramatiska och komiska roller på tv, film och scen. Carita Jonsson är frilansande musiker, kompositör och skådespelare.

After Work-teater 18-19 nov 17.30 Caféscenen på Spira

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.