Succén kommer tillbaka – Harrys krogshow växer

I våras satte Jon Espeset sig ned med Peter Böhme och Mathias Höjer och började på resan som i dag är den mest omtalande showen i Jönköping.

Detta är en resa i musikhistorien från 50-talet fram tills i dag med högt tempo och humor som pågår i över tre timmar. Samtidig så avnjuter gästerna en tre rätters middag. Jon är mycket stolt av att detta är made in Jönköping. Alla artister och musiker är från stan. 

Fem snabbat till Jon   

Vad hände och ur gick det till
– Haha har man lite bokstavsordning och härliga medmänniskor som är duktiga på sång och musik så är det mycket enkelt, men man måste ju våga att satsa.

Hur är det att jobba med alla artisterna och musikerna?
– Detta gänget är roligt att jobba med. Jag brukar att säga att dom har gått från glada amatörer till fullblods proffs under denna resa. De ger allt för att publiken skall få en toppenkväll och älskar att stå på scenen. Jag blir glad på riktig när jag jobbar med dem.

Kommer det att komma en fortsättning?
– Ja helt klart och i dagsläget jobbar vi nu med en bättre variant som kommer att ha start i mitten av september 2016 och den resan kommer att gå fredagar och lördagar hela hösten. Den kommer att inkludera Julföreställningar och en lyxig Nyårsföreställning.

Det är mycket att ha koll på hur går det till?
– Det viktigaste är väl att ha den fantastiska personalen vi har. Utan vårt duktiga kök och våra härliga servitörer så skulle det inte ha gått. Samtidig så måste man ha koll på alla detaljer och vara noga med allt. I dagsläget har vi 130 anställda och många har detta som ett extrajobb i garderob, disk, plock, vakter osv.

Varför denna satsningen
– Detta är väl kultur som andra skall syssla med. Det var väl i grunden en ide som vi har haft länge och när branschen växer så måste man våga nya saker. Tror väl också att om inte kommunen och landstinget började med att konkurrera med näringslivet i stan så är det inte säkert det ville varit någon krogshow.

– Jag ska väl inte elda på, men för mig är det viktig att alla konkurrerar på samma villkor. Vår krogshow går utan en enda bidragskrona och det är våra egna pengar vi satsar.

Om Harrys Krogshow
2015 är slutsålt med fulla hus till tusentals besökare och resan fortsätter i Januari 2016 som nu också är utsålt. På grund av stor efterfrågan har Jon satt upp ytterligare 8 föreställningar i februari och mars. Biljetterna till dessa extrainsatta föreställningar börjar ta slut redan. Harrys Krogshow samarbetar med Holmgrens Bil.

 

fakta

Artister: Mia Isaksson, Caroline Ylenstam, Malin Ebbesson, Marcus Kvick, Mattias Höijer, Eric Norén. Musiker: Peter Böhme, Joakim Jägsell, Mikael Winald, Ingemar Albo, Björn Palander. 

Koreograf: Linda Fröding

Teknik: Borislav Ecim

Producent/Manager: Jon Espeset

Flera artister och musiker är i dagsläget på väg in i showen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.