Jönköpings Jazzklubb bjuder på inspirerande möte med modern jazz

I kvartetten ingår förutom dessa båda Owes bror Björn på ett antal saxofoner och Tommy Kotter på piano. Tommy Kotter är inte bara känd som pianist i Bohuslän Big Band utan också som kompositör och arrangör inte minst i Göteborg.
Björn Almgren spelar i Augustifamiljen, snart åter aktuell i På Spåret.

Owe Almgrens elbas ger gruppen stadga och ett unikt sound. Flertalet låtar är Martinas egna och de flesta hämtade från den senaste CDn ”Lisboa” , deras femte, vars inspiration var en resa till Portugal och dess huvudstad Lissabon. Den latinska influensen var tydlig.

Det här var en konsert med fyra soloartister samspelande i en utsökt harmoni men som även gav stort utrymme för individuella prestationer.
Konserten bjöd på en musikalisk resa från Lissabons tunnelbanas gröna linje via kinesisk massage till familjekatten Busters berså

Martina och Owes jazztradition kommer uppenbarligen att föras vidare på ett spännande sätt av deras döttrar Malin och Karolina, nu kända som Sisters of Invention,
En av dem spelar trummor och den andra saxofon. Jönköpingspubliken fick stifta bekantskap med dem för en tid sedan då de var förband vid Bengt Hallbergs sista konsert i vår stad.

Förband var denna gång åtta elever från Tranås Kulturskola under ledning av Anders Gustavsson framförande musik från fusion till Trad jazz. Bland annat spelades Turtle Walk och Art Blakeys Moanin.

En hyllning till Stan Getz och Jan Johansson är årets sista konsert som ges onsdagen den 25 november. Den ges av jazzklubben i Konsertsalen på Spira med Jan Lundgren och Harry Allen Quartet.
En svängig jazzkväll kan utlovas!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.