Foto med begränsningar och variation

De 53 besökarna på Bankeryds Fotoklubbs novembermöte fick se bilder med såväl begränsningar som stor spännvidd i redovisningen av Fältskjutningen i maj samt i mötet med gästföreläsaren Mattias Johansson.

Mottona på vårens fältskjutningsresa till Skara var Spår, Kontrast och Fritt och när resultatet i tävlingen nu redovisades, uttrycktes förvånad förundran över att bildurvalet kunde vara så brett med tanke på de begränsande förutsättningarna; tre motton, som meddelas i bussen först när målet närmar sig, begränsad tid och begränsat område! Och fotograferna har sett så olika saker!

23 bilder deltog i varje motto och de visade på allt mellan himmel oh jord, exempelvis maskrosor vid järnvägsspår, en röd och svart gitarr på en restaurangvägg, skuggor …

Vinnarna i fältskjutningen totalt blev:

1. Anders Lundgren – 17 poäng

2. Mats Persson – 15 poäng

3. Monica Engstrand – 11 poäng

Extra roligt för Anders som tävlade för första gången! Medlemmarna har helt klart konkurrens att vänta framöver.

Ordföranden Leif Arvidsson berättade om några externa tävlingar och framtida utställningar med klubbmedlemmarnas bilder på bl.a. Länsmuséet i Jönköping, Scandinavian Photo i Bankeryd och Ryhov.

Gästföreläsaren Mattias Johansson (mattiasjohanssonphotography.com) avslutade kvällen

med att berätta om och visa bilder från sina samlingar. Hans egna begränsningar var att bilderna skulle vara svartvita och motiven strama oh enkla. De var fokuserade, med detaljer och spår av människor i eller i närheten av vatten och de gav stort utrymme för betraktarens fantasi och tolkningar.

Eventuella begränsningar verkar sålunda inte hindra kreativiteten hos fotograferna, snarare trigga den!

Monica Engstrand

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.