Fettbrännardag med ACD-Dans

Till ACD-Dans är alla välkomna. Christer Djup hävdar bestämt att Alla Can Dansa. 

Jag träffar Christer Djup i villan på Torpa. Hans stora passion i livet är dans och varenda lördag lära han människor att dansa. Vårens program är redan spikat och för den som vill dansa bort julskinkan snabbt anordnar Christer en fettbrännardag i början av januari. Läs här vad han har att berätta: 

Vem är du – kort presentation? 

– Jag är en person som lever för dans, 24 timmar per dygn. Mitt jobb är dans! Min fritid är dans! Jag är ute och dansar/roar mig ett par gånger per vecka. Givetvis sätter jag ett STORT värde på familjen också.

Hur länge har du varit engagerad i dans?

– Nästan hela livet. Jag började väldigt ung och med att ”stuffa” runt i köket med mamma på stapplande ben.

Hur kommer det sig att du blivit så engagerad i just dans?

– Mamma och pappa gillade att dansa, det blev några vändor till Folkets Park m.m. Intresset fortsatte när jag blev tonåring och ”äldre”. Jag besökte de flesta dansställena runtomkring i södra Sverige. Jag dansade bugg, foxtrot och även gammaldans och tyckte det var såååå ROLIGT. Jag började tävla i dans, i Lindy Hop (Jitter Bug), Bugg och Dubbelbugg  Sen utbildade jag mig till dansinstruktör, domare och tränare av tävlingspar. Jag blev dessutom utbildare av ”nya” kursledare/tränare.Min danshistoria finns att läsa på www.acd-dans.se under fliken OM ACD-Dans

På din hemsida ser vi att du har en ”Fettbrännardag” den 5 januari. Vad innebär det?

– Fettbrännardag är lite med glimten i ögat. Tanken är att efter julen o helgerna så vill (behöver) man dansa ner ”julskinkan lite = få lite motion. Det är en seriös kurs där man får lära sig olika saker i Bugg & FoxX(trot). Vi SKA dessutom ha ROLIGT!  

Hur mycket förkunskaper krävs för att vara med denna lördag?

– Det är inga höga krav, men man ska kunna dansa lite Bugg och Foxtrot och ha hyfsat bra koll på det. Föra/Följa och snurra = grunderna i båda danserna 

ACD – Alla Can Dansa – Stämmer verkligen det? Kan du lära alla att dansa?

– Nja! Det är väl en sanning med modifikation. För säkerhets skull har jag lagt till en brasklapp, ”Mer eller Mindre Bra”.

Framtidsplaner?

– Jag fortsätter väl så länge det kommer folk till kurserna och jag tycker det är roligt.

Hemsida: http://www.acd-dans.se/

Facebook: ACD-Dans                   https://www.facebook.com/ACD-Dans-241368889232772/?fref=ts

Helen Dungert Gustavsson

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.