Ungdomar gör gala för flyktingkrisen

Ungdomar gör gala för flyktingkrisen

Ingen kan undgå att beröras och eller påverkas av flyktingkatastrofen. Det samma gäller för ungdomar, många vill göra en insats! Nu bjuder ungdomar in till välgörenhetsgala med Stockholmsbandet Apollo 5 och lokala artister som står för poesi, dans, musik m.m. Under galan kommer också filmer och bilder visas för att ge en fördjupad insikt kring flyktingkrisen.

Upprinnelsen till galan var ett önskemål från några tjejer som ville bjuda in pojkbandet Apollo 5. Nu har arrangemanget växt och tillsammans med lokala artister, som Jill Svensson och Fanny Hugosson blir det en helkväll till förmån för flyktingsituationen.

– Det finns ett stor engagemang hos unga! Inför och under arrangemanget jobbar ungdomarna bl.a. med marknadsföring genom sociala medier och affischering, säljer lotter och fixar fika. Alla intäkter kommer att gå till Erikshjälpens arbete/stöd till flyktingar och såväl lokala artister som sponsorer och ljus- och ljudtekniker ställer upp gratis, berättar Mikael Pettersson.

– Att stödja ett initiativ till en välgörenhetsgala ligger helt i linje med vårt uppdrag att stimulera ungdomar till att förverkliga sina idéer genom aktivt deltagande och skapande. Att man dessutom bidrar med stöd inför den oerhört komplicerade humanitära situation vi står inför gör det extra värdefullt, säger Mazar Alijevski i ett pressmeddelande.

Välgörenhetsgalan arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen i samverkan med Studieförbundet Bilda.

fakta

Fredag 20 november kl 19
Kulturskolan/Tändsticksområdet

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.