En film om lyrikern och sångerskan Broncislawa Wajs

På söndag kl. 15 visar Folkets Bio den tecknade filmen Molly och julmonstret, en film för barn (och vuxna) som vill börja peppa inför julen redan nu.

Därefter visar vi den palestinska filmen I krypskyttens skugga, en film om uppbrott, återförening och sedan att sedan ytterligare skiljas däråt. Om barndom i ett samhälle där krig och konflikt är vardag. Vi visar även den polska filmen Papusza, en film om den romska poeten och sångerskan Broncislawa Wajs.

I KRYPSKYTTENS SKUGGA

Ett gripande och raffinerat politiskt drama på Västbanken. När den palestinska vatteningenjören Tareq släpps efter ett 10-årigt fängelsestraff börjar han leta efter sitt barn som försvann under andra Intifadan. Han närmar sig den unga, vilda föräldrarlösa Malak som han tror kan vara hans bortadopterade dotter. Tareq blir en vuxen förebild för Malak men deras relation bryts när Taraq tvingas bort efter att ha avslöjats som frihetskämpe och terrorist, och Malak blir för andra gången lämnad av sin far.

VISAS sön 22/11 kl.16.30
Regi Najwa Najjar
Ursprungsland Palestina
Tid 98 min
Ålder från 15 år

PAPUSZA
En film om lyrikern och sångerskan Broncislawa Wajs, känd som Papusza. Filmen följer Papuszas liv från början till slut. Ett arrangerat bröllop som ung flicka, livet i en husvagnspark under andra världskriget och därefter den påtvingade och fattiga bosättningen i kommunismens Polen. Här mötte hon också den polska poeten Jerzy Ficowski som såg hennes enorma talang, men som också blev hennes fall. I det romska samhället ansågs hon nämligen som en förrädare för att ha avslöjat deras hemligheter. Filmen är den första polska filmen på romani.

VISAS sön 22/11 & ons 25/11 kl.19.00 
Regi Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze
Ursprungsland Polen
Tid 131 min
Ålder från 15 år

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.