Hanna Järver släpper ny singel och uppträder på Bongo Bar

Artisten och producenten Hanna Järver har med sina singlar ‘Ingenting Skrivet’ och ‘Samma Gamla Himmel’ under året etablerat sig på den svenska elektroniska pop-scenen. Med nya singeln ‘Anekdoter’ gör hon upp med en dålig relation och spelar TV-spel för att fly från verkligheten.

Efter tusentals timmar i sällskap med sin dator och sina syntar var det först i början på 2015 som det på riktigt lossnade för låtskrivaren och producenten Hanna Järver. I samband med att hon släppte singeln ‘Ingenting Skrivet’ utsåg P3 henne till ett av 2015 års stora pophopp och efter det tog det inte lång tid innan artisten Jonathan Johansson hörde av sig och ville samarbeta med Hanna inom ramen för mentorsprojektet Grolsch Studios.

Ett projekt som mynnade ut i en gemensam konsert på Musikaliska i Stockholm. Nästa singel ‘Samma Gamla Himmel’ fick ett lika varmt mottagande och under sommaren och hösten har Hanna spelat live på flera festivaler och i slutet på oktober uppträdde hon som en av gästartisterna på Min Stora Sorgs konsert på Berns.

Den nya singeln Anekdoter är en mer direkt och och rak poplåt än de tidigare men med samma detaljrikedom i produktionen och samma cynism i texten.

– Anekdoter är mer av ett fuck you-finger än tidigare låtar. Den handlar om självupptagna personer, inlindat i ett trasigt kärleksförhållande. Men jag har inte bara skrivit om misär, utan också om att förstå sina gränser och att säga tack och hej när en fått nog, säger Hanna om nya singeln.

Idag den 24 november släpps Anekdoter digitalt och i december åker Hanna Järver ut på turné tillsammans med Julia Adams och Systraskap under namnet #FTBBITASAT.

Lyssna på Anekdoter på Spotify här.

Datum för turnén

12 december: Jönköping – Bongo Bar

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.