Världsartister ger välgörenhetskonsert i Jönköping

Lördagen den 28 november fylls scenen i Jönköping University´s aula av världsartister. För tredje året i följd kommer Light of Day på besök och på scen återfinns musiklegender som Vini ”Mad Dog” Lopez, (originaltrummis med Springsteen och invald i rockens Hall of Fame), Eric Bazilian, (sångare i the Hooters (som faktiskt spelat i Jönköping!) och mannen bakom megahitsen One of Us och Satellite plus en rad andra låtar åt artister som Prince, Cyndi Lauper m fl.)

På scen finns också Ed Manion, medlem i Springsteens E Street Horns och Rob Dye, båda med nysläppta CD i USA. Och så naturligtvis Joe D’Urso förstås, en av drivkrafterna bakom Light of Day och mannen som förvandlade Hotell John Bauers OrkEster till ett svängande och bubblande musikhav i somras.

– Det blir en akustisk kväll med mycket värme och fantastiska låtar, säger Hans Ludvigsson, lokal arrangör som nu för tredje gången ser till att Jönköpingsborna får möjlighet att stifta bekantskap med musikaliska världsartister.

– Light of Day Foundation är välgörenhetsorganisationen som startades av gänget kring Springsteen när en kollega drabbades av sjukdomen Parkinson för 16 år sedan. Sedan dess har man varje år genomfört världsturnéer med olika artister för att samla in pengar till forskning om denna sjukdom. Bruce Springsteen själv är en återkommande gäst på turnéavslutningen som alltid sker i Asbury Park. De senaste åren har jag fått förmånen att bli inbjuden att spela på de här konserterna och även fått äran att sjunga tillsammans med the Boss,,,

– Dessutom bjuds lokala artister in till varje spelning och här i Jönköping medverkar Helen Villson, Michael Lilja och Lena Robért tillsammans med mig.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.