Vinterskrudad Designmarknaden på Spira

På lördag den 28 november, lagom till första advent är det återigen dags för Jönköpings traditionsenliga Designmarknad VINTER. I våras debuterade man på Spira och nu återkommer man med vintervarianten, lagom tills kylan och julstämningen hittat till staden.

Förberedelserna är i full gång och för de utställare som ansökt om att vara med och fått en plats kan man gissa att det nu slutfixas för fullt.

– Det är ett riktigt härligt gäng kreatörer som kommer dyka upp här på lördag, lovar arrangör Josefine Wahlström. Totalt är de 46 stycken, de flesta med jönköpingsanknytning. Övriga kommer bland annat från Varberg, Göteborg och Linköping. Vi är väldigt stolta över utbudet, som har en bra blandning och håller riktigt hög klass.

I våras hade man för första gången med en inspirationsutställning där ett urval av marknadens utbud visades upp i ett sammanhang. Då var det Josefine som var ansvarig. I vinter gör man en utökad variant på idén, i form av ett samarbete med Erikshjälpens insamling för flyktingkrisen.

– Det är Erikshjälpens egen Fröken Retro, butikskommunikationschef Karin Staberg som kommer stå för temautställningen i entrén i år, berättar Josefine. Hon kommer sätta ihop en utställning utifrån tre teman: DM Lekfull, DM Grafisk och DM Natur, där föremål från Designmarknaden blandas med second hand-saker. Utställarna har varit med och skänkt produkter och allt kommer säljas till förmån för flyktingkrisen.

Vill man följa den sista veckans uppladdning finns det flera sätt. Den som följer Jönköpingskontot på Instagram, @jkpg, får under veckan följa med Joel Dittmer på Studio

Dittmer, som är en av utställarna. Även Designmarknad finns representerade i sociala medier, som @designmarknad på Instagram samt på Facebook. Där och på www.designmarknad.se kan man också hitta en presentation av alla de kreatörer som kommer vara en del av Designmarknaden på lördag.

– Vi hälsar alla jönköpingsbor och hitresande varmt välkomna till Spira på lördag mellan 10 och 17. Det finns gott om plats och utmärkta möjligheter att hitta unika julklappar till både sig själv och andra, avslutar Josefine.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.