Världsartistern Stefan Dohr besöker Spira

Stefan Dohr, en av världens främsta hornister, besöker Kulturhuset Spira och spelar Richard Strauss andra hornkonsert tillsammans med Jönköpings Sinfonietta under ledning av Eva Ollikainen. Konserten bjuder också på Beethovens fjärde symfoni.

Stefan Dohr
Stefan Dohr är en frekvent gäst hos orkestrar i hela världen och även solohornist i Berlinerfilharmonikerna. Till Jönköping kommer han direkt från New York och reser vidare till Prag efter konserten. Redan som 19-åring anställdes Stefan vid operan i Frankfurt och enligt den amerikanska tidningen New York Chronicle är han ”the king of his instrument”. Valthorn anses dessutom vara ett av de klassiska instrument som är svårast att behärska. Läs mer om Stefan på www.stefandohr.com

Eva Ollikainen
Den framgångsrika dirigenten Eva Ollikainen är tillbaka i Spira för att för fjärde gången framföra en symfoni av Beethoven tillsammans med sinfoniettan. Här har hon även dirigerat konserterna Närproducerad Världsartist och Två orkestrar & Shakespeare. Eva räknas till ”det finska dirigentundret” och har dirigerat orkestrar som Copenhagen Philharmonic och London Symphony Orchestra.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.