Upplev julstämningen i city

City är pyntat och gatorna glittrar av ljus. På söndag är det dags för traditionell julskyltning i city med musik, tomtar, lucia och julgransförsäljning. Butikerna har öppet klockan 12-19, och sedan kan besökare fortsätta julshoppa varje dag ända fram till jul.

Tomtefar, i egen hög person, finns som vanligt på plats i Brostugan för att hälsa på barnen och ta emot deras önskelistor. På Hovrättstorget finns den sjungande julgranen där olika körer underhåller med stämningsfull julmusik hela eftermiddagen. Klockan 18 avslutar Amy Diamond med barnkören Nova.
– Det är ett väldigt kul koncept med en sjungande julgran och att sjunga med en kör är alltid kul för det blir så maffigt, säger Amy Diamond. Jag är superpeppad och ser väldigt mycket fram emot det, fortsätter hon.

Gediget program
Årets julskyltning har ett fullspäckat program med flera nya inslag. Väster city får besök av Drefseryds gård som har med sig flera av sina djur, som man självklart får klappa. Gårdens egna produkter finns också till försäljning. På Hoppets Torg kan alla som vill uppleva en jul som den var förr, där presenterar nämligen Teaterstickorna en gammeldags julmarknad. Här finns pysselbod med rimstuga, lotterier med vinster som hemlagat godis, kaffebröd, antikviteter och juldekorationer. Och ej att förglömma sockerbagaren som kommer att hålla auktion på sitt pepparkakshus.
– Vi vill med vår gammeldags jul förmedla vikten av gemenskap mellan människor i juletid. Påminna varandra om att umgås, leka, läsa sagor och sjunga, säger Eva Edevik som är verksamhetsledare för Teaterstickorna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.