Mörlid & Sandwall till Edshult och Lommaryd

För 35:e året ger sig Lars Mörlid och Peter Sandwall ut på julkonsertturné. De vill genom musiken berätta om julens budskap och samtidigt uppmuntra människor att dela med sig. Fredag den 4 december besöker de Edshults kyrka och den 20 december sjunger de i Lommaryd.

Under julkonserterna gör Mörlid & Sandwall personliga tolkningar av både äldre och nyare julsånger. Konsertformen är enkel och avskalad, med två röster och piano, för att understryka enkelheten i det stora julbudskapet. Vid några julkonserter medverkar också en kör. Publiken är en viktig del i konserterna, som medsångare och som gåvogivare.

Redan när Mörlid & Sandwall gjorde sina första julkonserter var en viktig del att samla in pengar till hjälpprojekt. Sedan 1990-talet samarbetar duon med Erikshjälpen.

– När vi tillfrågades av Erikshjälpen att bli samarbetspartners var valet enkelt. Det är en stabil organisation med allmänhetens förtroende. Det har varit spännande att få se Erikshjälpens insatser på plats, både i Afrika, Asien och i Östeuropa. Vi har aldrig gjort avkall på julevangeliets tydliga budskap. Erikshjälpens kristna värdegrund har inspirerat oss att stå fast vid vårt grundkoncept, säger Lars Mörlid.

Trygga hem är temat för Erikshjälpens julinsamling i år, vilket också kommer märkas vid Mörlid & Sandwalls julkonserter.

– Vi lever i en otrygg värld och ofta är det barnen som far mest illa. Därför känns angeläget att arbeta för att fler barn ska få uppleva trygghet oavsett var de just nu bor, säger Lotta Olofson, Erikshjälpens insamlingschef.

Att många barn saknar trygga hem är tydligt när miljontals människor är på flykt från bland annat Syrien. Pengarna som samlas in vid årets julkonserter kommer bland annat bli till sjukvård och medicin för människor i flyktingläger i Libanon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.