Kaffepaus JKPG – En härligt nördig podcast

Populärkultur. Det ordet kanske inte säger dig så mycket, men för gänget bakom podcasten Kaffepaus JKPG så innebär det just nörderi av olika de slag. Bakom podcasten finns fyra studenter som alla studerar medie- och kommunikationsvetenskap på Jönköping University. De benämner sig själva som en gamer, en musikbloggare, en författare och ett alltiallo och tar i podden upp de ämnen som ligger dem själva närmast hjärtat.

Podcasten sänds via studentradion Radio K och släpper ett nytt avsnitt varje torsdag. Än så länge har de släppt åtta avsnitt om bland annat nördiga mässor, spelvärlden, tv-serier och vad ordet nörd egentligen betyder. Näst på tur är ett avsnitt om Star Wars inför den nya filmen.

– Vi fokuserar inte främst på studenter utan egentligen alla som kan på något sätt definiera sig själv som nörd eller som gillar populärkultur i någon form, och än så länge måste jag säga att det går väldigt bra, säger Gabriella P. Kjeilen som tillsammans med Filip Magnusson, Sevana Melkon och Jesper Kvist startat podcasten Kaffepaus JKPG.

 

fakta

Vill ni lyssna på podcasten hittar ni den på facebook, instagram och twitter: @kaffepausjkpg

Ett nytt avsnitt släpps varje torsdag på mixcloud.com/radiokjkpg

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.