Tyska filmen Victoria – om ett oväntat bankrån

Nu är det vinter och mörkt och kallt. Då kan det ju kännas extra skönt att smita in i en tyst biosalong och njuta av högkvalitativ och spännande film. På söndag visar vi först den Brittiska filmen 45år, om ett långt äktenskap och en svunnen ungdomskärlek. Därefter visar vi den tyska filmen Victoria – om ett oväntat bankrån.

45år
Det är bara en vecka kvar till Kate och Geoff Mercers 45e bröllopsdag och planering för festen är i full gång. Men så landar ett brev till Geoff på farstun. Man har funnit kroppen till hans första kärlek, nedfrusen och välbevarad djupt i de schweiziska alpernas glaciärer. En allvarsam nyhet som kommer att få konsekvenser både för det 45-åriga bröllopsfirandet och deras äktenskap.

Andrew Haigh hyllades av kritiker och publik för Weekend (2011) och är nu tillbaka med 2015 års stora snackis i Berlin, där en lysande Charlotte Rampling och Tom Courtenay belönades med Silverbjörnen.

VISAS sön 6/12 kl.16.30
Regi Andrew Haigh
Ursprungsland Storbritannien
Tid 95 min
Ålder från 15 år

VICTORIA
Victoria, en ung spanjorska, träffar fyra killar utanför en nattklubb. Sonne och hans vänner är uppväxta i staden och erbjuder sig visa henne det ”riktiga” Berlin. Men vad hon inte vet är att de är skyldiga någon en tjänst och att den måste betalas tillbaka ikväll. När Victorias flirt med Sonne börjar utvecklas till något mer övertalar han henne att haka på och kvällen som började så bra tar plötsligt en helt annan vändning.

Victoria vann flera priser på tyska filmfestivalen iår, bland annat för bästa film.

VISAS sön 6/12 & ons 9/12 kl.19.00 
Regi Sebastian Schipper
Ursprungsland Tyskland
Tid 138 min
Ålder från 15 år

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.