Freja Musikteater och Regiina Lund firar jul på eget vis

Freja Musikteater fortsätter fira jul på eget vis och presenterar en ny julshow där personliga erfarenheter kommer till uttryck i musik, teater och poesi.

Johan ”Juku” Wenegård är årets värd och Regina Lund är gäst. Det blir en spännande betraktelse av julens olika sidor, salighet och osalighet, traditioner och experiment. Frejas föreställningar handlar alltid mer om innehåll än yta, så räkna med och annan överraskning och ett hållbart budskap. 

Freja Musikteater
Freja Musikteater är en ensemble bestående av 14 unga vuxna med diagnoser inom autismspektrat. Verksamheten har funnits i snart 10 år.
Detta firades i våras med föreställningen ”Frejas guld som glimmar”. Frejas historia började med ensemblens egna livsberättelser och att hitta ett lämpligt arbetssätt.
Målet var förhöjd livskvalitet för de medverkande. Det har uppnåtts och mer därtill. Idag producerar Freja egna originella föreställningar – en naturlig del av en undersökande resa.
Det handlar om massor av talang som blommar ut i den rätta, tillåtande atmosfären. Freja Musikteater är en permanent verksamhet inom Smålands Musik & Teater.

Regina Lund
Skådespelerskan och allkonstnären Regina Lund kom i kontakt med Freja Musikteater när hon medverkade i Smålands Musik & TeatersAmadeus under våren 2015.

Regina har gett ut ett antal skivor som soloartist och som skådespelerska setts i en mängd teater, TV och filmroller. Senast i Nils Holgerssons underbara resa och Min fru går igen på Helsingborgs stadsteater. Hon har gett ut flera böcker och skivor och gjort utställningar med egen konst. I samband med sin medverkan i Jul hos Juku ger hon ut julsingeln O helga natt 11 december, som också ingår i föreställningen.

–Jag fick ett önskemål från Freja att sjunga ’O Helga Natt’. Det var ett så otippat låtval för mig och jag hade aldrig sjungit den innan och heller aldrig fått en sådan låt-request tidigare. Jag blev så rörd av hela arbetet att jag beslutade att spela in den som en hyllning till alla i gruppen, säger Regina Lund.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.