Bäddat för publikfest på Tabergsbanan?

Det ser ovanligt lovande ut med väderprognosen till Lördagens Luciarace på Tabergsbanan. Ett par plusgrader, uppehåll och snöfritt är ovanligt bra förutsättningar för både publik och förare säger, Stefan Argus från Jönköpings MK. När Jönköpings MK i år skänker hälften av inträdet till Barncancerfonden så hoppas man förstås på storpublik.

Att det är få tävlingar den här tiden på året ger ett stort underlag på förare från halva Sverige som är riktigt sugna på att köra och startfältet är lika fullt som det varit de senaste åren.
118 startande är det anmälda varav hälften är herrar och hälften damer då det är en partävling som körs.
Man turas om att köra två omgångar var för sig innan det blir mixade heat i 5e omgången och finalerna. Ett riktigt kul och uppskattat upplägg som visar att skillnaden på damer och herrar inte är så jättestor i motorsporten.

Många par på startlinjen

Jönköpings MK har ovanligt många par på startlinjen detta år då 15 upplagan av partävlingen går. Hela 6 stycken seniorpar där båda förarna är från klubben.

– Tuomo Hätälä/Johanna Rydbeck, Andreas Johansson/Anna-Lena Forsblad, Magnus Johansson/Jill Johansson, Michael Johansson/Amanda Johansson, Oskar Sandström/Johanna Hultenius och Dan Forsblad/Josefine Forsblad är paren som har mycket rutin av täta fighter på banan. Flera av dom vana att vara i finaler och att man är på Tabergsbanan är naturligtvis ingen nackdel.

Nykomponerade par för året förutom Dan och Josefine Forsblad som förra året var precis utanför finalerna.
Man är väl representerade även i juniorklassen med 3 förare bland 26 anmälda. Ett par med båda förarna från klubben i Emil Hultenius/Elvira Sandström och ett par med Mattias Argus-Sahlqvist från Jönköpings MK tillsammans med Maya Ryen från Vimmerby MS. Två par med goda möjligheter att vara med och slåss om framskjutna placeringar.

– Utifrån måste vi nämna paret med startnummer 1. Elin Forslöv tillsammans med sin pappa Tomas Forslöv (Skepptuna MK). Båda var i final 2014 med andra partners och Elin blev förra årets Lucia efter seger tillsammans med Andreas Pettersson från samma klubb. Dom blir helt säkert att räkna med även 2015, men för att vinna i denna tävling krävs det segrar i så gott som varje heat.

fakta

Tävlingen Luciaracet startar i gryningsljuset 9:30 med finaler framåt 14:00.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.