Många glada vinnare i Bankeryds Fotoklubb

Bankeryds Fotoklubb byter fr o m 2016 samlingslokal till Svenska Kyrkans Församlingsgård på Sjöåkravägen 17 i Bankeryd och ändrar därmed dag för månadsmötena till 2:a tisdagen i varje månad. Lokalen har testats i november och nu i december och medlemmarna är mycket nöjda med större utrymme och bättre visningsmöjligheter av bilder.

Månadens Bild, påsikt (=pappersbild) med mottot ”Musik” redovisades. I den svartvita klassen vann Dick Wåhlin med bilden ”Pugh”. Lidköpings FK bedömde bilderna och deras motivering var: ”En solklar etta från första stund. Denna bild stack verkligen ut och fångade vårt intresse …”. På andra plats kom Göran Unemyr med ”Bastuba” och på tredje plats hittar vi Kicki Alvekrans med ”Ahlander Consert”.

I färgklassen vann Eberhard Rockstroh med ”Basuner” med motiveringen: ”Bra komponerat, dolda ansikten men ändå en massa speglade ansikten i deras ställe. Det är dessa speglingar som gör att denna bild verkligen sticker ut ur mängden …”. På andra plats kom Anders Lundgren med ”Hot Kiss” och Michael Alder med ”Penty” blev tredjeplacerad.

Årets bästa fotografer belönades med varma applåder och presentkort på Scandinavian Photo. Vinnarna var:

Digitalt:
1) Mats Persson 17 p
2) Göran Unemyr 15 p
3) Margareta Unemyr 13 p

Påsikt, färg:
1) Mats Persson 17 p
2) Eberhard Rockstroh 11 p
3) Göran Unemyr 10 p

Påsikt, sv/v:
1) Göran Unemyr 18 p
2) Berthil Johansson 14 p
3) Dick Wåhlin 10 p

Tore Johansson visade avslutningsvis bilder från Transsylvanien; ett fattigt land, men med vänliga och öppna människor, som gärna lät sig fotograferas.

Monica Engstrand

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.