David Gillek tillbaka mot Storvreta

På annandagen gör Mullsjös lagkapten David Gillek comeback efter en lång avstängning. Mullsjös sportchef Jesper Axell hade synpunkter på avstängningen och hur rättssystemet i elitinnebandyn fungerar. Men nu hoppas Axell att Gillek ska få fokusera på spelet på plan.

– David är en av våra bästa spelare och blir förstås ett bra tillskott i truppen, nu närmast mot Storvreta på annandagen, säger Jesper Axell.

Att David Gillek är tillbaka blir förstås en förstärkning i ett Mullsjö som redan fått mycket att stämma hittills under säsongen. Sportchef Jesper Axell och Mullsjös sportgrupp hade en del synpunkter på den långa avstängningen när den utdömdes och hur rättssystemet i svensk elitinnebandy fungerar. Men valde att inte överklaga.

– Vi ville se framåt och gå vidare. Som förening tar vi självklart avstånd från farligt och ojuste spel på innebandyplanen och vi försvarar inte de ageranden som anmälts och resulterat i avstängningar. Vi försvarade inte hans agerande som ledde fram till avstängningen, men har samtidigt ett ansvar och en vilja att stödja personen David Gillek. Det är en utsatt situation när mediedrevet gåroch han möts av personangrepp och påhopp, säger Jesper Axell.

– Vi har att rätta oss efter det juridiska system som finns inom innebandyn, konstaterar Daniel Unosson i Mullsjös sportgrupp.

Nu hoppas Axell och Unosson att David Gillek ska kunna koncentrera sig på spelet när den utdömda avstängningen är avtjänad.

Framåt vill dock Mullsjö AIS aktivt delta i och stödja det arbete som påbörjats av Svensk Elitinnebandy för att få en oberoende granskningsnämnd. Gällande regelverk kan utnyttjas för att skaffa sig sportsliga fördelar, exempelvis genom att planera när i tiden anmälan till bestraffning skickas in.

– Regelverket tjänar inte sitt syfte som det är utformat idag utan leder snarare till att onödig osämja skapas mellan elitklubbarna genom ett angiveriförfarande. Samtidigt konstaterar vi att en rad liknande händelser, som den Gillek fick avstängning för, inte har anmälts och därmed inte fått någon påföljd. Rättvisan i det förfarandet är diskutabelt, liksom det faktum att det inte är domarkåren som dömt vår spelare utan juridiska nämnden liksom de föreningar som anmäler.

– En förändring av regelverket där granskning och ansvar för anmälan underordnas, exempelvis, domarorganisationen skulle lösa denna problematik. Mullsjö AIS anser att Svensk Innebandy har många frågor att jobba med angående anmälningsprocessen , säger Daniel Unosson i Mullsjö AIS sportgrupp.

Men nu ligger allt fokus på annandagens bortamatch mot serietrean Storvreta. Då med lagkaptenen David Gillek tillbaka på planen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.