Nu säljs de oönskade julklapparna på Blocket

Nu säljs de oönskade julklapparna på Blocket: Kläder och inredning toppar listan på det vi inte vill ha i julklapp

Köpte du kläder i julklapp såsom underkläder, strumpor och slipsar så kan det ha varit en miss. De toppar nämligen listan över det svenska folket helst inte vill ha i julklapp följt av inredningsprylar och husgeråd. Samtidigt svarar sju av tio i Blockets julundersökning att de någon gång fått julklappar de aldrig har använt.

Julafton är knappt över förrän svenska folket börjar sälja vidare sina oönskade julklappar på Blocket. Många ser den kommande mellandagsrean som ett tillfälle att fynda varor till ett bättre pris och även på Blocket går det att göra bra fynd de kommande dagarna, då en mängd oönskade julklappar läggs upp till försäljning.

Undersökningen visar att nästan hälften av svenskarna kan tänka sig att sälja vidare en oönskad julklapp som de fått, något som Blocket märker av. Under mellandagarna i fjol annonserade svenskarna saker på Blocket till ett annonsvärde av 85 miljoner kronor.

– Man kan göra många fynd på Blocket direkt efter julafton. De oönskade eller felaktiga klapparna kommer upp fort, redan på julaftonskväll. Och det finns verkligen något för alla. Det är mycket elektronik, såsom telefoner och paddor men även husgeråd samt kläder. Bland det första som kom upp i år var Hilfiger fluga med näsduk, örhängen från Balmain, racconpäls, Uggs, kamera från Samsung, halsduk med mössa från Emporio Armani samt en och annan robotdammsugare, säger Bessie Wedholm, presschef på Blocket.

Om man blev besviken över någon av sina julklappar är man inte ensam. Blockets julundersökning visar också att sju av tio någon gång har fått en julklapp de aldrig har använt. Och bland de yngre upp till 40 år är siffran ännu högre, hela 80 procent.

Mer ur undersökningen
Hela 42 procent anser att deras arbetsgivare är den mest sannolika givaren av en dålig julklapp. Det är också mest legio enligt svensken att sälja vidare en julklapp som man fått av jobbet.

Minst okej är det att sälja vidare en julklapp från sina barn. Enbart 11 procent säger ja och 76 procent säger nej. Allmänheten har också svårt att sälja vidare julklappar som de fått av sina partners. Enbart 20 procent säger att det är okej.

fakta

När respondenterna i undersökningen fritt fått ange vad de inte önskar sig i julklapp

1. Kläder
2. Inredning
3. Husgeråd
4. Hushållsapparat
5. Bok
6. Skönhet
7. Godis
8. Hemelektronik
9. Mat
10. Idrottspryl

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.