Vilket bottennapp HV71

Tredje raka förlusten mot bottengänget från Ängelholm. Och jag håller med Patrik Sjöblom när han skriver – ett steg framåt men tre steg bakåt. Matchen mot Rögle var den här säsongens sämsta insats hittils. 

I sista matchen för året gjorde Fredrik Pettersson-Wentzel sin sämsta insats. Återigen var det en alldeles för passiv coaching. HV71 har hela den här säsongen saknat stabilitet. Facit när vi stänger 2015 nionde plats och endast en match hemma som varit fullsatt den här säsongen.

 

Detta är miltals ifrån godkänt för en förening med många miljoner på pluskontot. Skall HV gå riktigt långt måste stjärnor som Erik Christensen, Adam Almquist och Ted Brithen prestera betydligt bättre än vad de gjort.

Men det värsta av allt är bristen på hunger och engagemang. Truppen är gedigen på pappret och där har herrar Hult och Davidsson gjort vad de kunnat. Det enda som saknas nu är 2 spetsvärvningar – en back och en forward. Men HV71 måste få det att funka till 100 procent på isen och det har det inte gjort. Mattias Tedenby, Filip Sandberg och Christoffer Törngren har varit en fröjd att se den här säsongen.

Även kul att se Lias Andersson och Erik Brännström. Mest besviken blir jag över bristen på konsekvensmedvetenhet. HV71 har ett lag för topp 6 på pappret men får det inte funka tillräckligt långsiktigt på isen. En stor besvikelse för mig har Filip Ahl och Emil Johansson varit. Dessa spelare hade jag räknat betydligt mer av. Samt det värsta jag vet är när människor skyller på omständigheterna.

Jag håller med om att det varit besvärligt med alla skador. Men dåligt spel och avstängningar finns det ingen ursäkt för. HV71:s målvaktspar Fredrik Pettersson-Wentzel och Erik Ersberg har varit riktigt bra.

En detalj som måste förbättras är passningsspelet i egen zon. Framförallt förstapassen måste bli bättre. Hemmamatchen mot Brynäs 5-2 var den här säsongens bästa match så här långt av 036-gänget. En detalj som HV71 är bäst på är powerplayspelet.

Gott nytt HV-år 2016.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.