Filmpedagogiskt demokratiprojekt får fortsatt stöd

Filmpedagogiskt demokratiprojekt får fortsatt stöd från Filminstitutet 2016. Efter ett lyckat år med utveckling av den filmpedagogiska verksamheten inom Jönköpings kommun har vi glädjen att meddela att kultur- och fritidsförvaltningen får fortsatt stöd från Filminstitutet om 200 000 kr. Stödet kommer att användas till verksamhet samt en projektanställning för en filmpedagog på deltid. Arbetet

kommer att fokusera på en fortsatt utveckling och ökning av den filmpedagogiska verksamheten med målet att göra verksamheten permanent inom de närmsta åren.

Under 2015 erhöll kultur- och fritidsförvaltningens filmpedagogiska demokratiprojekt ett stöd om 200 000 kr från Filminstitutet. Pengarna har används till att utveckla en regelbunden filmverksamhet med ett tydligt utbud av skolbio.

Under året har 2318 barn och unga fått ta del av filmpedagogik i kommunal regi.

Det är en siffra som kultur- och fritidsförvaltningen vill hålla fast vid, med förhoppning om att nå ut till ännu fler 2016.

– Det har varit ett väldigt roligt år, säger kultursekreterare Malin Cramer. Det har funnits ett behov av filmpedagogik i kommunen och det känns att vi har gjort skillnad under året. Vi är till exempel mycket stolta över nya samarbeten som bland annat har lett till filmvisning för särskolans elever och visningar för förskolebarn i ”Biobussen”, bokbussen som biosalong.

Under 2016 avser kultur- och fritidsförvaltningen göra en prioritering på området film. Ett led i denna satsning görs genom att öka egeninsatsen med utvecklingsmedel till den filmpedagogiska verksamheten.

– Film är en alltmer betydelsefull medieform i vår digitala värld. Då är det viktigt att få verktyg för att kunna värdera filmers innehåll. Nu kommer vi att kunna erbjuda ungdomar i Jönköpings kommun filmvisningar på biograf och erbjuda kunskap om hur spännande filmanalyser går till. Förhoppningsvis kan vi bidra till ett filmintresse för livet, säger Karin Semberg, kultur- och fritidsdirektör.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.