Så reste Jönköpingsborna 2015

Fortsatt högt resetryck 2016 – hög tid att boka årets sommarresa – januari stora resebokarmånaden

År 2015 går till historien som ett riktigt rese-år med ovanligt stor reslust hos de som bor i Jönköping, mycket tack vare den kyliga sommaren. Mest populära semesterlandet i fjol var Spanien

och det enskilt mest populära resmålet var Gran Canaria. Årets raket var Berlin. Reslusten håller i sig även i år och det är hög tid att boka årets sommarresa.

Fjolårets kyliga sommarväder bidrog till ett ressug utan dess like och lusten att åka utomlands har fortsatt uppåt även under hösten och julhelgen samt kommande sommar.

– Jönköpingsborna var ovanligt ressugna under 2015 och reslusten har fortsatt även i år. Att resmål som Kanarieöarna, Mallorca, Malaga och Barcelona ökade starkt bidrog till att Spanien knep första platsen som mest populära semesterland i fjol, säger Magnus Christersson, säljchef på Ticket i Jönköping.

Den ovanligt kyliga sommaren bidrog till ett ökat intresse för att åka till varmare breddgrader även under hösten 2015.

– Många har längtat efter sol och värme efter den kyliga sommaren och resmål som Antalya, Gran Canaria och Mallorca har lockat många resenärer från Jönköpings-regionen. Även till Thailand, som gjorde en riktig come back under 2015, har resandet ökat starkt både under sommar- och vinterperioden.

Årets stora överraskning var Berlin om var en riktig raket bland weekendstäderna under 2015. Berlin var det resmål som ökade allra mest på topp tio-listan – med en ökning på hela 43 procent i Sverige. Även i Jönköpings-regionen har Berlin varit en riktig raket under 2015.

– Berlin är den weekendstad som ökat mest i popularitet i Jönköpings-regionen. Det är ett hett resmål som har något för alla, allt från historiska sevärdheter och intressanta museer till bra restauranger, mysiga caféer och bra shopping. Dessutom är det prisvärt och lättåtkomligt, med kort flygtid, många avgångar och bra flygpriser, säger Magnus Christersson.

Årets raket var Dubai, dit resandet från Jönköpings ökade med 55 procent. Dubai är ett resmål som bjuder både på långa stränder, storstadsliv och spektakulära aktiviteter har ökat mycket.

– Att Dubai är klimatsäkert, att flygresan bara tar sex timmar och att många flygbolag satsar på destinationen,

med förmånliga flygpriser som resultat bidrar till den ökade reslusten, säger Magnus Christersson.

Ressuget fortsätter även under 2016. Många har suttit hemma under jul- och nyårsledigheten och planerat sommarens semester och bokar i januari, som är den hetaste bokningsmånaden. I år är ovanligt många ute i god tid i år. De som i fjol var ute i sista minuten med sista minuten-priser som sköt i höjden och lite att välja på har lärt sig av misstagen.

– Det är hög tid att boka sommarsemestern för den som vill ha mycket att välja på, säger Magnus Christersson.

Hit reste Jönköpings-borna under 2015

1 Gran Canaria

Om Ticket: Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Marknadsandelen uppgår till cirka 25

procent. Ticket har 71 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo i Sverige, Norge,

Danmark, Finland och Tyskland. Försäljningen uppgår till ca 4,7 miljarder kronor och bolaget har ca 330 årsanställda. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

2 Antalya

3 Mallorca

4 London

5 Bangkok

6 Berlin

7 New York

8 Kreta

9 Teneriffa

10 Barcelona

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.