Bistrokoncept vid Smålandsgården Gästgiveri

LÄSARNYHET Nu ska familjen Lorentzon lyfta Smålandsgården Gästgiveri till ytterligare nya höjder. Under våren kommer ett bistrokoncept att utvecklas med ambitionen att kunna erbjuda gäster en à la cartemeny.

Under Bosse Svenssons styrning utvecklas nu restaurangverksamheten.
– Bosse och jag har pratat mycket om vilka fantastiska producenter finns i närheten. Vi kallar detta för ”Örserums skafferi”. Här har vi tillgång till allt från charkuterier, fisk, ost till närproducerad öl och äppelmust. Vi kommer att använda det som är närproducerad som utgångspunkt i våra menyer. Rätterna som vi kommer att serverar har vi döpt till ”retrofint”.
– Alltså äkta småländsk med en liten modern twist.” säger Tamara Lorentzon, VD och ägarinna.

Den befintliga matsalen på Smålandsgården är relativt liten med max 60 platser. Bordsreservation krävs och övernattande gäster har förtur. Förutom restaurangverksamheten, kommer Smålandsgården även erbjuda ett sommarprogram med liveartister, där företaget One Event föreslår musiktema och handplockar artister.
En cocktailbar med lättare tilltugg håller också på att utvecklas för att erbjuda högre och jämnare kvalité under sommarkvällarna.
– Det gäller att veta när man ska bromsa och gasa i en verksamhet. Nu kör vi på för att allt ska bli så bra som möjligt för våra gäster.

Tamara Lorentzon

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.