Jönköping får egen restaurangvecka

Jönköping är den femte restaurangtätaste staden i Sverige. Nu får vi en egen restaurangvecka med syftet att framförallt Jönköpingsborna ska upptäcka och prova på det restaurangutbud staden erbjuder.

Det är cityutvecklingsbolaget Jönköping City som driver Restaurangveckan. Mellan den 29 februari till 4 mars erbjuder medverkande restauranger en tvårätters meny för 200 kronor.
– I takt med att Jönköpings restaurangutbud växer sig allt starkare känns det helrätt att erbjuda ett koncept där det blir både enkelt och prisvärt att prova på vilka smaker staden erbjuder, säger Simon Staflund, eventkoordinator på Jönköping City. I och med att vi genomför det under en tid då restaurangerna vanligtvis har en lägre bokningsfrekvens än andra tider på året hoppas vi såklart att även restaurangerna ska uppskatta initiativet, fortsätter han.

Vilka restauranger som kommer delta är ännu inte officiellt. Jönköping City skickade en förfrågan så sent som i veckan men på bara några dagar har flera anmält sig. Nu håller de tummarna för att Restaurangveckan mottas positivt av Jönköpingsborna och andra besökare.
– Givetvis är även besökare som inte bor i Jönköping en målgrupp, säger Simon Staflund. Restaurangveckan är bra på så sätt att det är något du kan göra med familj, vänner eller arbetskamrater, fortsätter han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.