Jönköpings Sinfonietta i samarbete med Dalasinfoniettan

En hovsångerska, en hyllad dirigent och två sinfoniettor i en storslagen som bärs upp av tre klassiska giganter. Jönköpings Sinfonietta  fortsätter sitt samarbete med Dalasinfoniettan i konserten Spelkort som innehåller verk av Sibelius, Strauss och Tchaikovskij.

Solist är Elin Rombo  och dirigent Eva Ollikainen, som tidigare lett Sinfoniettan i konserter som Närproducerad Världsartist och Två orkestrar & Shakespeare

Eva Ollikainen
Eva Ollikainen är en del av vad som brukar kallas ”det finska dirigentundret” och har samarbetat med orkestrar som Kungliga Filharmonikerna, Copenhagen Philharmonic, London Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic och Philharmonie i Berlin. Hon har även haft uppdrag i Ungern och lett framföranden med Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra. Hon är utbildad vid Sibelius-Akademin i Helsingfors och har även en mastersutbildning i Piano.
Eva Ollikainens webbplats (nytt fönster)

Elin Rombo
Elin Rombo har arbetat på de flesta stora operahus och konsertscener, tillsammans med dirigenter som Riccardo Muti, Sir Colin Davies och Daniel Harding. Hon var även solist vid prinsessan Estelles dop i Slottskyrkan, vid Världens Barn-galan 2011 och vid Polar Music Prize 2014.. Elin är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och vid Brandon University Queen Elisabeth II i Kanada. Hon utnämndes till Hovsångerska 2013 och har mottagit en rad stipendier och utmärkelser.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.