Rock & Art växer för varje år

Huskvarnas Rock & Art Weekend anordnas för fjärde gången och eventet blir mer och mer populärt för varje år. 

Mellan den 30 september och 2 oktober 2016 anordnas Rock & Art för fjärde året i följd. Rock & Art är en tatueringsmässa och en kultur & musikfestival som lockar människor från hela världen.

Kristian Möllerström och Sandra Klasson är personerna som ligger bakom Rock & Art och de berättar att de kör samma koncept i år som föregående år med återkommande konstnärer och med tatuerare från hela världen.

– Tillställningen växer för varje år. Vi har människor som kommer från hela världen och eftersom vi drar mer människor för varje år kan vi också boka större band till exempel, säger Sandra.

Hardcore Superstar är bokade
En av dagarna kör de musik på en stor scen och i år har man för tredje året i rad lyckats boka Blaze Bayley som är mest känd för att han var sångare i Iron Maiden mellan 1993-1999.

– Ja, det har blivit en tradition att Blaze Bayley kommer och i år ska han spela hela nya plattan live rakt igenom. Konserten spelas dessutom in på DVD. Men i år är vi också extra laddade för bokningen av Göteborgsbandet Hard Core Superstar som vi hoppas och tror kommer bli grymt, säger Kristian.

De tror att konserterna kommer bli slutsålda men inne på mässan kommer de också ha lokala band som spelar unplugged.

Välgörenhet
Något Sandra och Kristian tycker är viktigt är att belysa viktiga frågor under eventet.

-Vi försöker utnyttja att det är mycket folk genom ha välgörenheter under helgen. Vi har till exempel ”Artists against cancer” där tatuerare skänker dagskassan och att det skänks pengar från konst som har samlats in. Vi har också något som heter ”Walking for Lions” där vi samlar in pengar till vilda lejon, fortsätter Kristian.

Populärt bland alla åldrar
Förutom fansen som kommer så drar dessutom eventet många andra människor, som till exempel pensionärer.

– Ja, barn under 15 och pensionärer går in gratis och det brukar faktiskt vara många pensionärer som kommer och vissa utav dem gör tatueringar också, vilket är roligt, säger Sandra.

Rock & Art går alltså av stapeln 30 september till 2 oktober men man kan redan nu köpa biljetter.

– Man behöver inte köpa biljett för hela helgen utan man kan köpa en endagsbiljett om man bara vill se något av banden till exempel och vill man bara se mässan säljer vi biljetter på plats, avslutar Sandra.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.