Förvånande att Moderat Qvinnornas representant i länet förespråkar en man

Ordförande i regionstyrelsen!

Region Jönköpings län har som ambition att vara Sveriges 4:e största tillväxtregion. För att nå det målet måste den politiska ledningen i regionen besitta den kompetens och erfarenhet som behövs för att vara regionens styrelseordförande. Moderaterna i regionen har en kandidat, Malin Wengholm, som har allt detta.

Hon har erfarenhet från regionspolitiken och ett gott ledarskap.

Därför är det väldigt förvånande att Moderat Qvinnornas representant i länet förespråkar en man, helt utan erfarenhet av ledarskap från regionpolitiken, framför den kvinna som har det som krävs för att leda vår regions fortsatta utveckling. Detta är direkt olämpligt då M Q:s representant enligt MQ:s policy ska göra det möjligt att lyfta fram duktiga kvinnor. Vi anser att det är kompetensen som vara avgörande.

Malin har den bästa erfarenheten och kompetensen för uppdraget. Vi tycker dessutom att det är fel att säga i en intervju i radio att ”styrelsen” ligger bakom. MQ har ingen styrelse utan är ett nätverk. Att uttala sig för MQ kvinnorna i länet finns heller inget mandat för då de flesta inte är tillfrågade. Dessutom är det Region Jönköpings län som äger frågan inte MQ!

Moderata kvinnor i Jönköping

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.