Tre nya säsonger för Hedlund

Nu förlänger Mullsjösonen Kasper Hedlund med ytterligare hela tre säsonger. Han har spelat i moderklubben hela livet och är en nyckelspelare i klubbens långsiktiga satsning. Nu drömmer Hedlund om att ta nästa steg.

– Drömmen är att vi ska gå ännu längre och vinna SM-guld. Det är inget snack, säger Hedlund.

Trots att han bara är 23 år är Kasper Hedlund en av de rutinerade spelarna och en tydlig ledare i Mullsjö AIS. Med åtta säsonger i laget har han varit med hela vägen i klubbens långsiktiga satsning. Att spela för moderklubben och att ha varit med från början är en viktig del i att Hedlund nu skriver på ett långtidskontrakt på tre säsonger.

– Det är väldigt roligt och betyder jättemycket att spela för Mullsjö. För mig blir det personligt. Jag känner en annan anknytning än att bara drömmen få lyfta en pokal. Jag vill att vi ska vinna för dem som tar betalt i kassan, de som står i cafeterian, hon som steker hamburgare utanför. Det är ett oerhört ideellt engagemang i klubben och det för alla dem som lägger ner mycket tid i föreningen och för vår fantastiska publik som jag vill vinna.
Drömmen är tydlig och Kasper Hedlund svarar blixtsnabbt på frågan när mullsjoais.se ställer den. Vad är din dröm för de kommande tre åren?

– Det är att vi ska gå ännu längre och vinna SM-guld. Det är inget snack. Det är solklart. Vi tar inget för givet, men det finns ingen anledning att vara nöjd med att ta sig till slutspel. Vi vet att hårt jobb krävs, vi får aldrig tro att vi är något utan vi måste vilja vinna till varje pris. Det är det som är vägen dit.

Med landslagserfarenhet och den rutin Kasper Hedlund samlat på sig är han en viktig kugge i Mullsjös lagbygge. Något han själv ser som en viktig del för sitt eget beslut att stanna i Mullsjö och förlänga med flera år.

– För det första trivs jag väldigt bra i laget och klubben. Rollen jag har i laget är också optimal för min egen utveckling. Vi tog ett stort steg för två-tre år sedan och har ett viktigt steg att ta ytterligare. Jag är en pusselbit för att vi ska kunna ta det steget. Min roll i laget är att gå i bräschen med gott exempel och tända till. Jag är ganska involverad i spelet taktiskt och vill bidra i den biten, säger Hedlund som också ser som sin roll att snacka med yngre spelare i truppen och få dem att trivas.

I sin egen utveckling hoppas Hedlund bli ännu bättre i de avgörande lägena och i värderingsspelet de kommande säsongerna.

– Jag vill bli snabbare, starkare och gå mer på mål och inte alltid leta pass. Jag känner hela tiden att det finns tusen saker jag kan göra bättre, så det jobbar jag stenhårt för.
Med ett påskrivet treårskontrakt är det dock viktigt, att som alltid, fokusera på en match i taget. Det kännetecknar Kasper Hedlund som säger att han är riktigt laddad inför morgondagens match hemma mot Falun.

Sportchef Jesper Axell är givetvis nöjd med drömförlängningen med Kasper Hedlund.

– Ingen behöver övertygas om att det här är viktigt för vårt framtidsbygge. Det är en strategisk förlängning med en riktigt bra innebandyspelare. Men Kasper är också väldigt viktig som en ledartyp i laget och med den förankring han har i bygden är vi väldigt glada att kunna presentera ett treårskontrakt med honom, säger Jesper Axell.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.