Regionens bästa kock ska koras på matmässan Goda Smaker

Den 8 mars ska regionens bästa kock utses när tävlingen Goda Kocken arrangeras på Elmia i Jönköping. Tävlingen hålls under mässan Goda Smaker som arrangeras av Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten.

Goda Kocken kommer att avgöras live under mässan där tre framstående kockar gör upp på en scen mitt på mässgolvet. Deras uppgift är att laga en trerättersmeny där huvudrätten är vegetarisk. Vidare ska faktorer som nytänkande och hållbarhet vägas in i bedömningen.

– Vi ser en tydlig utveckling med mindre kött och mer green food på menyerna. Därför känns det spännande att låta våra duktiga kockar komponera en rätt utifrån det temat, förklarar Lars-Göran Hall, marknadschef på Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten.

DE TRE KOCKARNA som kommer att göra upp om titeln är:

Jens Markulf, Småländska Kolonin, Jönköping

Marcus Andersson, Vita Huset, Linköping

Björn Hedman, Kalk Kök & Bar, Löttorp

Domare är den välmeriterade kocken Alexandra Zazzi, som under 2015 deltog i Kockarnas Kamp.

GODA SMAKER är i år rekordstor och cirka 130 utställare finns på plats för att visa nyheter och produkter inom mat och dryck. Mässan samlar branschfolk från stora delar av södra Sverige och arrangeras av Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten.

– Branschen har en positiv utveckling och det speglar av sig på mässan. Så här många utställare har vi aldrig haft. Samma sak gäller intresset för att äta närproducerat och veta råvarornas ursprung. 17 procent av utställarna är närproducenter och det känns förstås extra roligt för ett lokalt företag som oss, säger Lars-Göran Hall.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.