Sveriges Historia gästar Jönköping- Måns Möller: ”Özz är helt dum i huvudet”

På lördag kommer Özz Nûjen och Måns Möllers show Sveriges Historia – Den nakna sanningen till Jönköping och Jönköpings konserthus. Showen handlar om att utbilda det svenska folket om deras historia.
– Vi vill utbilda människor om den svenska historien och det ska vara den roligaste historielektionen man kan gå på. Vi vill inte att det ska bli en två timmars kvarsittning, säger Måns Möller när Jmini får tag på honom precis innan soundcheck i Skövde.

Showen kom Måns och Özz på för två år sedan när de satt och diskuterade ämnen som låg i tiden. De diskuterade främlingsfientlighet och hur den breder ut sig och undrade då vem eller vilka det är som egentligen har rätt att vara i Sverige. De funderade då om man kunde finna svaret i Sveriges historia och bestämde sig för att åka runt och utbilda människor i landet om just Sveriges historia.

Måns menar att det går att hitta mycket komik i Sveriges historia.
– Det finns mycket komik. Det finns det uppenbara som hovdvärgar men också exempel som våra korståg när ”de smutsiga araberna” lärde oss att man kan använda lakan när man sover och det är ju såklart något som man kan göra till komik i showen.

”Helt dum i huvudet”
Det är ett tight schema för Måns och Özz och de gigar i stort sätt varje kväll just nu.
Hur orkar du vara på topp varje kväll?
– Showen har jag inga problem men det är Özz jag har problem med. Vi håller aldrig med varandra men det är ju för att han är helt dum i huvudet. Nä men showen går ju ut på att vi tjafsar och ofta rör vi oss utanför manus. Det är något jag tror publiken kan märka vilket förhoppningsvis gör showen bättre.

Bor och äter bra i Jönköping
Måns berättar att han tycker om Jönköping och att det har precis det man vill ha när man gigar.
– Ja, man bor bra och äter bra i Jönköping. VOX hotell är helt fantastiskt. Men det första jag gör är att jag alltid går till Partners och kollar på kläder.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.