Andrew Peterson gästade Allianskyrkan i Jönköping

LÄSARNYHET I fredags kväll gästades Allianskyrkan i Jönköping av den populäre singer-songwritern  från Nashville. Han hade med sig Greg LaFollette en mycket mångsidig musiker. Greg hanterade gitarr, bas och percussion under kvällen.

En hybrid 

Andrew visade sig vara en hybrid mellan musiker,författare,predikant och stå uppkomiker. Han gav oss bakgrunden till många av de sånger han sjöng (flera av dem från hans senaste cd ”The burning edge of dawn”). Andrews musik och hans berättelse grep tag i oss, på ett ärligt och naket sätt beskrev han svårigheter som drabbat honom. Hans erfarenhet visade också att Gud burit honom igenom de mörka passagerna. En fantastisk kväll helt enkelt, en kväll att bära med sig.

Vad gäller hans författarskap så har han skrivit en serie fantasyböcker i stil med Tolkiens ”Sagan om ringen” och C.S.Lewis ”Narniaserie”. Serien heter ”The Wingfeather Saga” och det finns långt framskridna planer på en filmatisering av serien. Böckerna finns tyvärr inte på svenska ännu men en översättning är på gång.

Kenneth Petersson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.