Föreställningen om resandefolkets historia

Föreställningen om resandefolkets historia i Sverige och rasism. Bennie Åkerfeldt berättar och musikern Pelle Jageby spelar gitarr. Författaren Bennie Åkerfeldt och musikern Pelle Jageby gör i föreställningen ”Resandeblod” en färd genom resandefolkets historia i Sverige, vilket också blir en uppgörelse med den svenska rasismen. 

Föreställningen ”Resandeblod” har spelats mer än 450 gånger sedan premiären 2009, från norr till söder i Sverige. Författaren Bennie Åkerfeldt och musikern Pelle Jageby gör en färd genom resandefolkets historia i Sverige, vilket också blir en uppgörelse blir en uppgörelse med den svenska rasismen.

Föreställningen stannar inte kvar i det förflutna utan lyfter fram rasismens byggstenar så att alla kan se dem och därmed har föreställningen möjligen hjälpt någon/några att bestämma sig för att inte använda dem igen, idag eller i morgon. Bennie Åkerfeldt gestaltar några av sina förfäder och vänner samt berättar fakta från historien, detta blandas sedan med Pelle Jagebys visor från eller om resandefolket.

Bennie Åkerfeldt och Pelle Jageby som ingår i musik- och berättargruppen ”Som sagt” fick 2010 priset Årets folkbildare av Västra Götalands Bildningsförbund för sitt folkbildningsarbete med ”Resandeblod”.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.