Spira blir EM-festplats

Nu står det klart att Spira förvandlas till en stor öppen festplats med flera storbildsskärmar när fotbolls-EM går i Frankrike.

Bakom initiativet står IF Haga som uppvaktade Företagscatering om idén att skapa en EM-zon i sommar.

– Det var IF Haga som tog med sig idén till oss på Företagscatering och vi kände direkt att det skulle vara en rolig grej att göra. Nu när vi har Spira (Företagscatering driver restaurangdelen reds anm) har vi funderat lite på ett sommarkoncept. Och då passade detta in, säger William Axelsson, driftansvarig på Företagscatering till Jmini.
– Spira ligger på det är rätt sida av sjön med kvällssol och stora ytor så jag tror att det går att göra något riktigt kul där.

”Man kan ta med sig picknickfilten”
William berättar att evenemangsplatsen i stort sett kommer att vara helt öppen för allmänheten.
– Tanken är att vem som helst kan komma och tittat utan att det blir något köptvång eller att man måste besöka restaurangen. Det räcker att man tar med sig picknickfilten för att titta på fotbollen.

Vad kommer ni ha för matutbud?
– Vi kommer att ta upp ett tidigare koncept som fanns på Spira som hette Terassen. Det kommer att bli mycket grillat och några fräscha sommarmenyer. Terassen kommer att vara öppen hela sommaren och inte bara under fotbolls-EM.

När sparkar EM-festen igång?
– Tanken är att vi ska sända under tiden som EM pågår, från 10 juni till den 10 juli.

Bakom arrangemanget står även Hallpressen och IM Production.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.