Lunar Springs öppnar för Deportees

Det är några dagar kvar till konserten när Jmini träffar Calle Rydberg på ett café i centrala Jönköping. Calle har länge levt på att spela musik på olika sätt men berättar att just Lunar Springs är hans hjärteprojekt och att han där skriver låtar som handlar om honom själv.
– Låtarna som skrivs är väldigt personliga. De handlar mycket om mörker, speciellt texterna. Däremot kan man nog uppleva att melodi och ljudbild är mer färgglada. Jag har en förkärlek till enkla popmelodier men låtarna är ändå utbroderade till något mer komplext.

”Mer organiskt”
Han beskriver sin musik som indiepop och att han har gått från att göra elektronisk musik till att skapa ett mer organiskt uttryck med mer fokus på gitarr och trummor.
– Det kommer att märkas på spelningen. Det blir lite mer halv avskalat, nästan unplugged. Jag vill att det ska vara friare och lite mer improvisation.

Studio i köket
Calle som länge har arbetat i ett studiokomplex bestämde sig för ett litet tag sedan att skippa hela den grejen och istället bygga upp en studio i sitt kök hemma i sin bostad. Resultatet blev ”Music for prisoners”, en EP som släpptes på julafton och flera av låtarna på den EP:n kommer att spelas på konserten.
– Jag trivdes inte i studion och jag kände att jag ville jobba någonstans där jag hade nära till kreativiteten. Det hade jag nu och så fort jag fick en idé kunde jag göra något utav det direkt. Jag kommer spela flera av de nya låtarna och det blir lite spännande för vi hinner knappt att repa innan giget men det löser sig, säger Calle med ett leende.

Nytt album
Men planeringen för ett nytt album är redan igång och det hoppas Lunar Springs kunna släppa till hösten.
– Jag hoppas och tror att det blir en fullängdare. Det tog tid att hitta vart jag skulle och ville. Har ju skrivit musik länge men har kanske inte satsat lika mycket som jag gör just nu.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.