Hårdrockskväll med fyra band på Sofiehof

Den 30 april blir det en helkväll på Sofiehof när banden Entrails, Total Inferno, Hin Håle och Infested äntrar scenen i Walpurgis Night.

Mannen bakom eventet är Björgvin Fridsteinsson. Björgvin jobbar på Saab men brinner för musik och har alltid velat agera arrangör. Efter att ha pratat med Gabriella Sjöberg på Whiplash, som är en musikförening i Värnamo, togs beslutet att satsa på ett musikevent.

– Jag lärde känna Gabriella genom en kompis och vi bestämde träff på en bar här i stan. Jag berättade jag att jag ville vara arrangör men att jag behövde lite hjälp eftersom jag är helt ny i den här branschen.

Efter detta kopplades Kristian Möllerström och Thimmiy Meuller på. Kristian är en av grundarna av Rock & Art som arrangeras i höst och Thimmiy är studiotekniker.

– Jag har blivit som en projektledare då jag har kontakt med banden och media men så fort jag behöver hjälp frågar jag Gabriella, Kristian och Thimmiy. Jag hade aldrig klarat det här själv. Det inser man verkligen nu.

Björgvin berättar att det från början var meningen att det bara skulle vara Entrails som spelade men det slutade med att det blev fyra band.

– Jag är ett stort fan av Entrails men jag tycker det är skitkul att det till slut blev fyra band och att två av dem dessutom är lokalband. Jag brinner verkligen för musiken och jag bryr mig inte om jag tjänar något. Jag vill bara gå plus minus noll.

Lokalen är Björgvin mer än nöjd med och han hoppas att det kommer bli slutsålt, vilket inte är omöjligt eftersom lokalen bara tar in 180 personer. Kvällen arrangeras av ABF och Rock & Art och dessutom kommer två företag finnas på plats och sälja skivor.

– Jag tror det kommer bli en toppenkväll. Jag är galet taggad, avslutar Björgvin.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.