Äldreministern: ”Det finns många goda exempel från Jönköpings kommun”

I veckan besökte äldreminister Åsa Regnér Jönköpings kommun som en del i regeringens äldreresa. Bland annat gästade hon Seniorernas hus och Kärrhökens äldreboende.

– Jönköping är en stad som hamnar högt i rankingar kring hur äldre uppfattar äldreomsorgen och det finns många goda exempel här, säger Åsa Regnér.

Regeringens äldreresa stannade i veckan i Jönköpings kommun. Tillsammans med bland annat kommunalrådet Mona Forsberg (S) besökte äldreminister Åsa Regnér bland annat Seniorernas hus och Kärrhökens äldreboende. Syftet med besöket var bland annat att få en inblick i hur kommunen arbetar med anhörigstöd.

– Jag hade en bra dag i Jönköping som gav många viktiga perspektiv som jag tar med mig.

Jönköping är en stad som hamnar högt i rankingar kring hur äldre uppfattar äldreomsorgen och det finns många goda exempel här. Samtidigt konstaterar jag att äldreomsorgen generellt har utmaningar kring arbetsvillkor för alla dem som jobbar inom äldreomsorgen. Att det ska bli attraktiva yrken är en stor och viktig framtidsfråga. Det är bland annat därför regeringen investerar 2 miljarder om året i mer personal inom äldreomsorgen och 200 miljoner kronor

2016 till kompetensutveckling. Det gladde mig särskilt att höra om hur bemanningssatsningen används särskilt för att stärka äldreomsorgen i kommunen, säger äldreminister Åsa Regnér.

Även kommunalrådet Mona Forsberg (S) var med under dagen.

– Det var kul att visa upp kommunens verksamhet inom äldreområdet. Vi ligger i framkant när det gäller anhörigstöd och vi är också på väg att införa rambeslut som innebär att de äldre själv får styra över sin dag för att öka inflytandet. Men vi kan också se en stor stress bland vår hemtjänstpersonal, vilket bland annat facket framförde, säger Mona Forsberg.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.