Grismanifestet på Jönköpings Teater

Jönköping kommun, Naturskyddsföreningen i Jönköping och Scenkonstgruppen arrangerar teaterföreställningen Grismanifestet på Jönköpings Teater (Hovrättstorget).

Klimatförändringarna ställer allt på ända. Nu är det hög tid att på allvar börja prata om det allra viktigaste: Hur ska vi leva våra liv i framtiden? Hur kan vi förändra och påverka? Se Patrik Frankes Grismanifestet på Jönköpings teater den 23 april på Kulturens Dag & Natt och var med i samtalet!

Grismanifestet berör de händelser som har lett fram till den alltmer hotande klimatkatastrofen och har tagit fabeln till hjälp för att skildra utvecklingen och det lidande som följer i spåren. Samtidigt som pjäsen gestaltar cynism och girighet, frosseri och övermod så skildrar den också människans förmåga att ändra händelseutvecklingen och resa sig mot de krafter som hotar henne.

Berättelsen handlar om en kvinna som – i likhet med allt fler människor i dag – försöker hantera sin alltmer tilltagande oro för miljön och klimatet. Som den kreativa människa hon är skapar hon en väg, eller en kanal, för att få utlopp för sin frustration och sina känslor. Hennes projekt är huvudsakligen ett sätt att hitta ord för all den förtvivlan hon bär på. Och någonstans där – mellan orden och i mötet med dem – uppstår en kraft och en styrka hon behöver för att komma vidare.

Efter varje föreställning följer ett samtal med publiken där representanter från bl.a. kulturen, miljö- och djurrättsrörelsen diskuterar de frågor monologen väcker.

Scenkonstgruppen
Är ett kollektiv av yrkesverksamma konstnärer inom scen- och bildkonst. Med Stockholm som bas turnerar alla produktionerna över hela landet. Gruppen erbjuder scenkonst, öppnar för mänskliga möten på/utanför scenen och skapar en arena för samtal om viktiga och aktuella ämnen.

Produktionsfakta Grismanifestet:
Manus och regi: Patrik Franke Scenografi och kostym: Lars Jansson Illustration: Robert van Bolderick Foto: Leif Thingvall (Se bilagor)
Skådespelare: Nadja Franke Speltid: 1 tim & 30 min, inkl samtal

Fri entré
Tid: Lördagen den 23 april kl. 16:00 på Kulturens Dag & Natt
Plats: Jönköpings Teater
Adress: Hovrättstorget

fakta

Produktionsfakta Grismanifestet:
Manus och regi: Patrik Franke Scenografi och kostym: Lars Jansson Illustration: Robert van Bolderick Foto: Leif Thingvall (Se bilagor)
Skådespelare: Nadja Franke Speltid: 1 tim & 30 min, inkl samtal 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.