Konstnären Diana Jaba skapar egna kartor

Diana Jabis arbetssätt liknar flanörens när hon reflekterar och lägger upp strategier som blir som symboler för flanerande in i vår samtid. Genom sina kartor tolkar Diana staden och det gör hon genom att samla på detaljer, figurer och scener som blir hennes bilder av staden.

En del av hennes utforskande görs när hon flanerar i digitala kartor på internet men hon flanerar också på gatorna i de städer hon vill fördjupa sig i. I utställningen presenterar Diana Jabi delar av sin research om städer och kartor som hon gjort genom att samla detaljer om staden som sedan återskapas med hennes perspektiv.

Hon har valt att göra grundligare utforskningar av två städer, Damaskus och Barcelona. Dianas kartor från dessa två städer kommer att presenterar i utställningen.

Diana Jabi, född 1982 är utbildad grafiker och konstnär som arbetar tvärvetenskapligt. Hon har studerat vid Konsthögskolan i Damaskus där hon 2010 tog sin M.A. Hon har fortsatt sina studier vid universitetet i Barcelona där hon har sin PhD.
Hon har ställt ut både lokalt och internationellt.

Initiativtagare till utställningen är Kultur & Utveckling, Region Jönköpings län och Jönköpings läns museum som båda arbetar för att länsborna ska kunna ta del av angelägen samtidskonst på hemmaplan. Den här gången i samarbete med det Rumänska kulturinstitutet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.