”Otroliga prisuppgångar på bostadsrätter”

26 % prisuppgång de senaste 12 månaderna på bostadsrätterna i Jönköping och medelpriset för en bostadsrätt är på 1 395 000 kronor.

Svensk Fastighetsförmedlings lokala mäklare analyserar prisutvecklingen i länet:

– I Jönköping karaktäriseras marknaden av ett väldigt lågt utbud och det råder stor brist på bostadsrätter. De lägenheter som kommer ut till försäljning försvinner dessutom väldigt fort. Det byggs visserligen en hel del men det är inte tillräckligt. Mindre bostadsrätter är allra mest eftertraktade och framförallt ettor, men även tvåor, säljs utan problem. På bara tre år har priserna för en etta cirka 35-40 kvadratmeter stigit från omkring 900 000 till drygt 1,5 miljoner kronor, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping i ett pressmeddelande.

– På villamarknaden ser vi en mer stabil prisutvecklingen, men den är inte alls lika rörlig. Avståndet mellan flyttankar och försäljning är betydligt större än för bostadsrättsaffärer. Även själva säljtiderna är något längre än för bostadsrätterna. Det är dock ett stort intresse för de få objekt som kommer ut till försäljning, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.