En vecka i naturvårdens tecken

Med start på måndag arrangerar Länsstyrelsen en naturvecka där vi kommer att genomföra mängder av aktiviteter för att uppmärksamma all fantastisk natur i länet och hur vi jobbar för att den ska bevaras och utvecklas.

Länsstyrelsen arbetar för att länets värdefulla växter, djur och naturmiljöer ska bevaras. Det innebär bland annat att bilda och sköta naturreservat, att inventera arter och naturmiljöer samt att pröva tillstånd till och genomföra tillsyn för verksamheter som kan påverka naturmiljön.

– Vår verksamhet är grundläggande för att vi ska få en ekologiskt hållbar utveckling i länet, säger Per Hallerstig, chef för naturavdelningen på Länsstyrelsen i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen uppdrag innefattar också att samordna miljöarbetet samt att informera och sprida kunskap. Som ett led i detta anordnar Länsstyrelsen därför en naturvecka, med start nästa vecka.

– Vi kommer att lägga extra fokus på naturvård under veckan. Bland annat arrangerar vi konferensen Naturforum och på söndagen har vi stor officiell invigning av naturreservaten vid Hökesån, berättar Per Hallerstig.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.