”Holken” och ”Kompisar” tog hem priset

Bankeryds Fotoklubbs månadstävling i april bedömdes av Westerviks Fotoklubb. Utskriftskvaliteten var något som vinnarna i såväl färg- som den svartvita klassen berömdes för.

Att utskriftskvaliteten på bilderna kan vara avgörande för vem som vinner fick medlemmarna i Bankeryds FK erfara när resultatet i Månadens Bild redovisades. Karin Lundgren vann färgklassen med bilden ”Holken” och om denna skrev juryn: ”Den utsökta utskriftskvaliteten fällde avgörandet”. Om Anders Lundgrens bild ”Hästen” på andra plats skrev de: ”Plus för den fina utskriften”. ”Bra utskrift” sades om Mats Perssons ”Kompisar”, som kom på 1:a plats i den svartvita klassen.

Så passande då, att klubbens medlemmar nu erbjuds en gratiskurs i konsten att få fina utskrifter den 26 april. Patrik Larsson från Moderskeppet leder kursen som hålls på Scandinavian Photo.

Den duktige fotografen Tommy Karlstedts informella och efterfrågade träffar, där han generöst delar med sig av sina kunskaper i bildredigeringsprogrammet Adobe Lightroom är också en stor hjälp om man vill förbättra sina bilder både för framtida utställningar och tävlingar.

En av klubbens många tävlingar är den traditionella Fältskjutningen, som den 23 april går till Värnamo. På denna resa kombineras socialt umgänge med flera fotoutmaningar.

Betydligt längre gick resan för Hasse och Agneta Palmberg, som en dag för många år sedan kände att de ville göra något nytt. Om detta berättade de i sitt föredrag ”Jorden runt med segelbåt” som var fyllt av fina bilder, filmer, goda råd och spännande upplevelser.

Monica Engstrad
Bankeryds Fotoklubb

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.