Ung Fadder-galan på Kungsporten

Spännande gäster, inspirerande livsberättelser, bra musik och stor vilja att förändra världen. Lördagen den 23 april bjuder Erikshjälpen in till Ung Fadder-galan – en gala för ungas engagemang.

– Vi har gäster från Vitryssland, Rumänien, Sverige och Italien. Det blir en härlig kväll med talkshow, musik, standup, dansshow och miniföreläsningar, berättar Victor Egerbo på Erikshjälpen, som är ansvarig för Ung Fadder-galan i ett pressmeddelande.

Galan är öppen för alla, både för personer som är Ung Fadder och för andra.

Jonas Helgesson, föreläsare, författare och komiker är en av gästerna den 23 april. Han står upp, i dubbel bemärkelse, för funktionsnedsattas rättigheter. Han har själv en cp-skada och på Ung Fadder-galan berättar han för första gången om sina upplevelser vid ett besök på en vitrysk institution för personer med funktionsnedsättningar. Tillsammans med Jonas kommer också Tanya Poevskaja berätta om det arbete som Erikshjälpen gör för att ge funktionsnedsatta barn i Vitryssland ett värdigt liv.

På galan medverkar också bland andra Andreas Samuelsson, engagerad för romers rättigheter i Rumänien, breakdansaren Björn Dogbite och Maria Ahlin, ordförande i ungdomsorganisationen Freethem som arbetar med att sprida information om prostitution och trafficking. Youtube-fenomenet Egon Hallström kommer vara konferencier vid galan och det kommer bjudas på en och annan överraskning under kvällen.

– Det kommer att bli en inspirerande kväll och galans verkliga vip-gäster är alla som är Ung Fadder och andra unga givare till Erikshjälpen. De är riktiga hjältar och visar stort engagemang. Jag hoppas att talkshowen, gemenskapen, dansen, musiken och miniföreläsningarna på Ung Fadder-galan ska bli som bensin på den eld som redan brinner hos de engagerade unga vi möter, att den ska bli en kväll som inspirerar och uppmuntrar alla besökare till fortsatt engagemang för en bättre värld, säger Victor Egerbo.

I år fyller Erikshjälpen 70 år och Ung Fadder-galan på Kungsporten i Huskvarna är en del av firandet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.