KulturDagNatt − Kulturfest med udda inslag

Neonljusvandring, falska konstverk och människor som hänger från taket i sitt eget hår – årets KulturDagNatt den 23 april bjuder på många oväntade och udda kulturinslag!

Temat är spänning och det kan tolkas på många sätt. Vill du bli skrämd bjuder Kristine kyrka på spökhistorier i kyrktornet. Spännande på ett annat sätt är den turnerande konstutställningen Moving Art, med verk av 102 av Sveriges främsta konstnärer. I Poetry slam-finalen blir det garanterat dramatiskt när publiken agerar jury i en tävling mellan estradpoeter från hela länet. Och så besöker

Augustprisvinnande författaren Carl-Johan Vallgren KulturDagNatt och berättar om sin nya thrillerserie.

KulturDagNatt har funnits sedan 2003 och arrangeras av Jönköpings kulturliv, fria aktörer och institutioner och samordnas av kultur- och fritidsförvaltningen Jönköpings kommun. Kulturfesten bjuder i år på 135 programpunkter på 47 olika platser i Jönköping med omnejd.

– Det är ett bra sätt att visa vilket spännande kulturliv vi faktiskt har, säger Peter Jutterström (M) ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun.

Evenemanget har både lokala, nationella och internationella inslag, och precis så ska det vara, säger Karin Semberg, kultur- och fritidsdirektör i Jönköpings kommun: – KulturDagNatt ska ha både bredd och spets, den ska blanda amatörer och proffs, lokala aktörer och större namn skriver Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

Internationellt blir det under Skymningskarnevalen, som håller till i en sliten lokal på tändsticksområdet. Där möts besökare av suggestiva ljuslandskap och av nycirkusgruppen 100 % cirkus med vänner, artister från tre olika länder som

arbetar över hela världen. Där finns också ÖFA-kollektivets danceoke, där dansare och besökare samlas framför en stor skärm och dansar till musikvideos. Louie Indriana, svensk mästare i voguing kommer att vissa sina moves och trettiofem konstnärer kommer samtidigt att livemåla, skissa, dreja och teckna kroki.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.