Kristine Kyrka fylldes av Keltisk folkrock

I lördags kväll var det högtid för alla som gillar Keltisk Folkrock, och det är det tydligen väldigt många som gör! Det var bara sidoskeppen som inte var helt fullsatta.

Publiken som var väldigt blandad, allt från barn till pensionärer, njöt av ett mycket samspelt band bestående av sju medlemmar med namnet Bhean Bheag.

En varierad repertoar bestående av såväl instrumentala låtar till smäktande ballader bidrog till en mycket fin musikupplevelse.
Amazing Grace med Tomas Mörk på säckpipa övergick i svängiga Maxwell Svent med duktiga Mart Hallek på fiol och lika skicklige Patrik Svanängen på gitarr.

Dock är ljudet ett gissel i denna kyrka, hade så gärna velat höra Malin Parsmos förtjusande sång lite mer, den dränkes alltför ofta i musiken, vilket vi får skylla på den alltför generösa
aukustiken. Sången kom till sin rätt i en melodi där enbart gitarrkomp förekom Hade det enbart rör sig om en instrumental spelning, hade det blivit toppbetyg, nu var det inte så och därför får vi skylla på aukustiken som spelade bandet ett spratt, sång dränktes alltför ofta av musiken!

Som helhet dock en mycket njutbar afton i sällskap med ett synnerligen begåvat och samspelt
gäng goa musiker!

Conny Walfridsson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.