Premiär för Per Brahegymnasiets “A night at the movies”

Årets föreställning heter: ”A night at the movies”. En konsert där filmmusik står i centrum. Eleverna kommer tolka filmmusiken på sitt sätt och försöka klä kända och okända filmmusikverk i lite nya kläder.

Det finns en lång tradition vid det musikestetiska programmet på Per Brahegymnasiet av att göra någon form av större uppsättning som slutproduktion för avgångsklasserna. Under många år var det musikaler som sattes upp för att nu sen ett antal år tillbaka övergå i en större konsertföreställning med ett tydligt tema som utgångspunkt.

Det görs fyra offentliga föreställningar och tre skolföreställningar. Eleverna läser detta som en kurs och ägnar två hela veckor åt att produktionsrepetera föreställningen. Under vecka 19 flyttar de in på Jönköpings teater där det slutliga arbetet med ljud, ljus, scenografi med mera finputsas. Det är 45 musikelever och 6 lärare som under dessa veckor enbart ägnar sig åt att repetera och producera föreställningen.

Förra årets föreställning, ”A touch of the 80’s”, blev en stor succé och en mycket uppskattad konsert som sågs av över 1 200 personer.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.