Cory Henry & The Funk Apostles (US)

Det står aldrig stilla när det handlar om Cory Henry. Tidigare i år tog han emot en Grammy Award tillsammans med sina kollegor i toksvängiga Snarky Puppy (där han agerar groovepumpande organist) för skivan Sylva.

Under 2016 har han också hunnit släppa albumet The Revival. Den är inspelad live i Greater Temple of Praise i Brooklyn, New York och innehåller material som spänner över gamla gospelklassiker till Stevie Wonder-låtar. På den skivan trakterar han en Hammond B-3-orgel och under spelningen på Gullbrannafestivalen lär han bevisa det han sagt om Hammondorgeln:

– Den är min första kärlek. Hammondorgeln används mest i kyrkor, men jag vill visa att den inte bara är något som hör hemma där. Det kommer han garanterat att göra.
Cory Henry började spela orgel som tvååring och har hunnit spelat med så blandade artister som Kirk Franklin, Lalah Hathaway, P.Diddy, Bruce Springsteen, The Roots och Yolanda Adams för att nämna några få.

Rötterna i gospel, jazz, soul, rock – och framförallt funk är också tydliga när han spelar tillsammans med The Funk Apostles. Vi kan förvänta oss en laddad spelning när Cory Henry & The Funk Apostles syr ihop det bästa från de nämnda genrerna och skapar ett eget – rikt, fylligt och annorlunda – sound som rymmer såväl eget material som gamla klassiker. Cory Henry är något så ovanligt som en ytterst säker solist och en gudabenådad kompmusiker som verkligen driver ett band framåt.
Vi är mycket glada att ha fått till denna spelning på hans stora turné på Europas största jazzfestivalscener!

Cory Henry & the Funk Apostels:
Cory Henry – keys
Nick Semrad – keys
Andrew Bailie – gitarr
Taron Lockett – trummor
Darius Owens – trummor
Antoine Katz – bas

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.