Malena Ernman och Tommy Körberg kommer till Jönköping

Två av våra mest folkkära artister beger sig ut på gemensam julturné i december 2016. I en personlig julkonsert blandar Malena Ernman och Tommy Körberg klassiska julfavoriter med allt från pop och jazz till folkmusik och klassiskt. Turnén har premiär den 8 december på Lisebergshallen i Göteborg och besöker därefter Västerås, Stockholm, Jönköping, Helsingborg, Linköping och Sandviken. 

Malena Ernman har de senaste sex åren varit ute på hyllade julturnéer och släppt två kritikerrosade julskivor. ”En julkonsert i världsklass”, ”Det blir inte bättre” och ”Makalöst” är tre exempel ur den eniga hyllningskören i pressen tidigare år. Tommy Körberg har genom åren släppt flera julalbum, senast ”Tommys jul” 2014. ”Vinterns varmaste klapp … i sådana här sammanhang är han fortfarande den bäste” och ”Fullträff, Körberg” skrev tidningarna om albumet som följdes av lika hyllade julkonserter.

Malena och Tommy delade scen för första gången förra sommaren då de gjorde en bejublad konsert tillsammans på Dalhalla. Under tre kvällar slog de nytt publikrekord på Dalhalla och konserten hyllades i media – Aftonbladet kallade duon ”Det perfekta paret på scen” och skrev att ”Ernman & Körberg kan sjunga all sorts musik – och båda har samma humor”.

”Malena Ernman & Tommy Körberg – Vintertid” är en personlig julkonsert där klassiska julfavoriter blandas med allt från pop och jazz till folkmusik och klassiskt. Som vanligt med en hel del skratt och överraskningar. För den musikaliska inramningen står Svenska Stråkensemblen, en kör och några av Sveriges mest framstående instrumentalister – Jan Bengtson, Mats Bergström, Calle Flemsten, Fredrik Jonsson, Johan Liljedahl och Calle Rasmusson.

I sommar uppträder Malena Ernman för åttonde året i rad på Dalhalla utanför Rättvik, i år med Sarah Dawn Finer som gäst. I höst medverkar hon i föreställningen ”Maratondansen” i regi av Kenneth Kvarnström på Stockholms stadsteater. Tommy Körberg är aktuell med en kommande skiva och sommarturné tillsammans med Benny Anderssons Orkester och sommarkonserter med Björn Skifs på Skansen. I höst delar han scen med Peter Dalle i ”Körberg & Dalle” på Intiman i Stockholm.

Turnéplan Malena Ernman & Tommy Körberg – Vintertid:

15 dec – Jönköping, Kinnarps Arena

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.