Internationell amfibieträff med “Båtbilar”

I den lilla byn Bunn utanför Jönköping, kommer det 31 juli till 7 augusti anordnas ett möte med fordon vi inte ser alltför ofta. “Båtbilar” kommer ifrån hela världen med sina entusiaster till ägare.

Det är den Internationella amfibieträffen som kommer att bjuda på uppvisningar av sällan skådat slag och fordonen kommer att finnas uppställda för beskådan.

Våren 2015 möttes två män med samma brinnande intresse för fordon, det var Thomas Terräng eller “terräng Axel” som han även kallas ifrån Göteborg och Conny Persson från Gränna. De pratade om Thomas stora intresse, militär och terrängfordon där även amfibiefordon ingår. Han ville få den internationella amfibieträffen till Sverige 2016, Conny nappade på iden, organisationen likaså, och så drog de två igång planeringen av träffen.
“Det är dessutom 30-års jubileum, så det känns väldigt roligt att få äran att anordna träffen i Sverige i år” säger Conny Persson.

Grännatrakten blev en lämplig plats med många vattendrag och intressanta utflyktsmål. Utgångspunkt kommer att vara byn Bunn, belägen en mil utanför Gränna i Småland på Bauergårdens konferens och gästgiveri. De bauerska skogarna blir en stark kontrast mot förra årets träff som hölls i Amsterdam.

Ekipagen kommer att göra dagliga utflykter för allmänna uppvisningar både på land och till sjöss. Bland annat till Sommen i Tranås, Landsjön i Kaxholmen, motorträffen Huskvarna Folkets park och finalen blir med medverkan på Hamnarnas dag i Gränna och på Visingsö. På Visingsö kommer ett samarbete ske med flygevenemanget “Fly in” på det lokala flygfältet.
“Där stämmer verkligen den gamla devisen ‘på Land, till Sjöss och i Luften‘ ” säger Conny. Vissa kvällar är även öppna för allmänheten på Bauergården med utställning och underhållning.

Amfibiefordon är ett fordon som kan färdas både på land och till sjöss, främst görs de till militären där det kan krävas att man ska färdas i blandad terräng. Men även civila fordon tillverkas och brukas.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.